Video afspelen

Waarom kiezen voor hout?

Waarom hout de beste keuze is voor uw interieur

Hout is niet meer weg te denken in het interieur. Het is ooit, duizenden jaren geleden,  de basis geweest voor meubelen en die basis vormt het nog steeds. Wel zijn er steeds meer verschillende soorten hout en stijlen te zien. Lees hieronder 5 redenen waarom u hout zou moeten gebruiken in uw interieur.

 1. Hout is veilig

U zou het niet zeggen, maar doordat hout relatief een laag gewicht heeft is het toch heel sterk. Daarnaast is aangetoond dat hout een hoge brandveiligheid heeft, doordat het brandvertragend is door de verkoling van het oppervlak en het heeft een warmtegeleidend vermogen. Ook de risico’s voor bewoners worden beperkt. Bij een brand in een huis of kantoor komen er met houten materialen, zoals houten kozijnen, deuren of trappen, nauwelijks schadelijke rookgassen vrij.

 2. Hout is mooi en warm

Hout is een natuurproduct. Door hout te gebruiken in uw inrichting creëert u een warme uitstraling. Daarnaast is hout goed te combineren voor binnen én buiten, waardoor er een mooie verbinding kan ontstaan met uw binnen- en buiteninterieur van uw woning of bedrijfsruimte. Het fijne van hout is dat dit in iedere gewenste uitstraling kan worden verkregen.

 3. Hout is duurzaam

Met de juiste zorg gaat hout lang mee. U kunt het ook goed hergebruiken, omdat het biologisch afbreekbaar is. Als de bossen waaruit het hout wordt geoogst op een duurzame manier worden beheerd, kunnen deze bossen voorzien in een onuitputtelijke grondstofbron.

 4. Hout is milieuvriendelijk

Voor de productie van de grondstof hout is geen grote hoeveelheid energie nodig, daarom is hout milieuvriendelijk. Door hout te gebruiken voor kozijnen, deuren, daken en trappen wordt het milieu geholpen.

 5. Hout is onderhoudsvriendelijk

Hout is naar elk gewenste stijl te bewerken. Zo kunt u hout verven in de kleur die u wilt om uw interieur aan te passen aan de laatste modetrends. Heeft u per ongeluk een kring op uw tafel of zit uw kast vol beschadigingen? Geen probleem, dit kan gemakkelijk bijgewerkt worden door het hout licht op te schuren en opnieuw te verven. Uw kozijnen, deuren en meubels zijn weer als nieuw!

 

Heeft u interieuradvies nodig? Maak nu een afspraak. Wij komen graag bij u langs!

1Van Houte Interieur

Canadaweg 24
4661 PZ Halsteren

2Van Houte Projecten

Canadaweg 24
4661 PZ Halsteren

1Van Houte Interieur
Canadaweg 24
4661 PZ
Halsteren
0164 63 2100
2Van Houte Projecten
Canadaweg 24
4661 PZ
Halsteren
0184 76 9001

van Houte
van Houte
0164 632100
info@vanhoute.nl